Travel | Dubai

Een aantal weken ben ik samen met mijn vriend Robin naar Dubai geweest. Dubai is bij iedereen wel bekend en staat bekend om zijn glitter en glamour. Maar is dit ook echt zo? Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik van Dubai vind.


Toen we aankwamen nachts op het vliegveld van Dubai was het natuurlijk super groot. Toen we alleen in de taxi zaten kregen we een beetje mixed feelings over deze reis. Iedereen verteld je waarschijnlijk dat het prachtig is. Maar toen wij in de taxi zaten zagen we een woestijn met vervallen winkeltjes langs de weg. En met hier en daar wat bekende gebouwen. Toch besloten we niet gelijk conclusies te trekken en gewoon te bekijken wat ons nog te wachten stond.

Laat ik beginnen met de dingen die we leuk vonden.
Als  eerste is Dubai echt de een hemel op aarde voor elke mode liefhebber.
Denk aan merken zoals Gucci, Chanel, Prada en nog meer grote merken.
Maar ook winkels als Forever 21, Victoria’s Secret, Topshop, Zara en H&M. En mij persoonlijke favoriet Bath & Bodyworks waar we natuurlijk even moesten stopen. Ik ben een echte Amerika liefhebber dus de Malls waren voor mijn even een flashback naar Amerika.

Atlantis was ook een grote favoriet. We zijn een dag naar hun waterpark en aquarium gegaan en dat was misschien wel mijn favoriete dag. Het is een mooi waterpark en er word goed op je veiligheid gelet. Elke meter staat er wel een badmeester in of naast het water. Ook waren de mensen daar voor het eerst vriendelijk tegen ons. Ook zijn we een avond naar het restaurant van Gordon Ramsey in het Atlantis ( Bread Street ) gegaan. Ook dit was een grote aanrader. Het is even weer een avondje in Europa. Het eten was fantastisch en het personeel was heel vriendelijk. Het is zijn eigen personeel die hij uit Engeland heeft laten komen. Hierdoor merkte je goed het verschil tussen Europa en Azie. Zo werd er voor het eerst gevraagd ”Hoe het met jullie?” ging in plaats van ”Hoe gaat het meneer?”. Iedereen verwacht ook trouwens dat het duur is. Maar prijzen zijn eigenlijk gewoon als een restaurant hier in Nederland met hier en daar een duur gerecht, maar dit hoef je natuurlijk niet te bestellen.
Ook Miracle Garden & The Beach/The Walk zijn een aanrader.

Toch waren er ook een aantal minpuntjes waardoor voor ons Dubai een beetje tegen viel.
De mensen zijn totaal niet vriendelijk en behulpzaam. Het is kort en bondig gezegd. Leuk dat je hier geld komt brengen maar voor de rest zoek je het maar uit. Ook moest ik er echt aan wenen dat vrouwen helemaal niet gerespecteerd worden. Zo spreken ze alleen de man aan. Ik vroeg zelfs een keer om de rekening van het eten en die kreeg ik niet. Nadat Robin het nog eens had gevraagd kregen we hem wel. Ook werd ik constant aangekeken. Dit omdat ik denk ik een vrouw ben en ik ook nog eens blond ben. Hier werd ik na 2 dagen wel heel geïrriteerd van. Ook is Dubai nog niet echt klaar. Ze zijn nog volop aan het bouwen, overal zie je wel machines staan. Hierdoor zie je echt dat Dubai nog niet zo oud is en het nog een beetje een zandbak is. Daar deze reden zou ik mensen eerder adviseren om over 10 jaar pas naar Dubai te gaan omdat er dan waarschijnlijk meer te zien is.


– De mensen zijn niet vriendelijk en behulpzaam.
– Ga in de winterperiode anders te het te warm.
– Er word veel gebouwd en Dubai is nog niet echt klaar.


– Atlantis: Aquaventure Waterpark
– Atlantis: The Lost Chambers
– Gordon Ramsay: Bread Street
– Dubai Mall
– The Beach/ The Walk.
– Miracle Garden
– Resturant tip: The Cheesecake Factory ( hebben wij elke dag gegeten)

Dubai deed mij een beetje aan Amerika denken, zo nemen ze de bouwstijl over en het eten. Toch zou ik eerder Amerika aanraden als Dubai. Dit omdat ze in Amerika vriendelijker voor toeristen en vooral voor vrouwen zijn. En het is er niet zo warm. Mocht je toch naar Dubai willen zou ik je aanraden om dit over 10 jaar te doen omdat er dan meer bij gebouwd is. Toch is Dubai wel een plek waar je gewoon een keer moet zijn geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *