Tutorial | Snel je foto’s bewerken

Ik doe de opleiding Mediavormgeving. Het leek mij daarom leuk om dit terug te brengen op mijn blog, in vorm van een tutorial of iets anders leuks.
Zodat ik mijn kennis aan jullie kan overbrengen. Dit kun je dan eventueel gebruiken voor je eigen blog.

Vandaag heb ik weer een tutorial in Photoshop, net als mijn vorige tutorial. Ik denk dat iedereen tegenwoordig wel Photoshop op zijn laptop heeft staan, maar mocht je het nu niet hebben en het een keer willen proberen. Kun je een proefversie downloaden van 30 dagen op de site van Adobe. Als het je bevalt kun je het kopen of ergens downloaden.

Vandaag deel ik een handig trucje met jullie. Ik ga je leren hoe je snel een foto bewerken doormiddel van Actions of in het Nederlands: Handelingen. Je kunt het eigenlijk een beetje zien als filters op Instagram.

STAP1:
Ik ga nu de hele snelle manier met jullie delen.
Download een Action op internet. Ik vind ze vaak op Deviantart.
Voor deze tutorial heb ik deze Action gekozen. Je kunt Action natuurlijk ook zelf maken.
Door je handelingen op te nemen. Maar als daar interesse voor is zal ik daarover een keer een tutorial maken.
Open >> Afbeeldingen
Stap1

STAP2:
Open een leuke foto in Photoshop.
Ga dan naar het mapje Downloads op je eigen laptop en dubbelklik op de action. Zodat je weer in Photoshop terecht komt.
stap2

STAP3:
Je ziet nu je Action bij Actions/Handelingen staan. Klik de Action aan en klik vervolgens op Play-knop
Klik dan vervolgens bij alles op Ok, maar het kan ook zijn dat hij het automatisch doet. Dan hoef je natuurlijk nergens op te klikken.
Stap3

STAP4:
Dan zie je daar je eindresultaat. Het kan je action niet zo mooi is bij je foto. Dan kun je een andere zoeken. Mijn favorieten kun je vinden bij mijn Deviantart account.
Stap4

Nog meer voorbeelden:
voor&na

Dit is dus een snelle manier om je foto’s een filter te geven in Photoshop.
Als iets niet duidelijk was laat het mij dan weten. Dit was mijn tweede tutorial dus als iets niet duidelijk is neem ik het mee naar de volgende tutorial. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. En mocht je het gaan uitproberen. Laat mijn dan zeker je eindresultaat zien hieronder bij de comments, als reactie op mijn Facebook post of bij Instagram met #dearblog.

liefs

2 Comments on Tutorial | Snel je foto’s bewerken

 1. kimdonz@hotmail.com'
  Kim
  1 november 2015 at 23:22 (4 jaar ago)

  Oeh wat een handige tip, bedankt voor het delen! Zelf ben ik nog niet zo goed met Photoshop. Eigenlijk pas ik alleen het licht aan 🙂

  Beantwoorden
  • Kaylee
   4 november 2015 at 17:19 (4 jaar ago)

   Graag gedaan 🙂

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *