Travel | Zomervakantie Wenen

Deze zomer ging op vakantie naar Wenen in Oostenrijk. Mijn vriend was er al een keer geweest maar voor mijn was het de eerste keer. Ik had er niet echt verwachtingen bij. Ik wilde wel graag het paleis van Sisi zien. Als ik mensen vertelde dat ik naar Wenen ging zeiden ze: ” wat heb je daar dan te zoeken” andere zeiden weer “ooh dat moet heel romantisch zijn’. Ik kan je vertellen dat ik mij bij de laatste mensen aansluit…..  Het is prachtig! De mooiste stad die ik tot nu toe heb gezien. Ik was altijd Londen fan maar Londen is er niks bij. Ik kan het jullie allemaal aanraden.

We vlogen vanaf Schiphol en na 1.5 uur waren we al in Oostenrijk. Hier pakte we een speciale trein die van het vliegtuig naar het centrum reed. Robin ( mijn vriend) had thuis al gekeken bij welke metrohalte dicht bij ons hotel zat. Zo hoefde we in het centrum alleen over te stappen naar de metro halte van het hotel daar checkte we in. We mochten gelijk al onze kamer op. Dat was mooi wat dan konden we alvast alle spullen uitpakken en omkleden. Daarna pakte we de metro naar Stephansplatz het centrum van Wenen.

905b9a018eb4136ab5e77f25376f07b9

b736af8ccd75465e66241a74f30bed76

3208214762ceb4ff063cec70580e0c27

Zoals je kunt zien was is het er prachtig! Ik hou van een barok/koninklijke bouwstijl en Wenen heeft dat alleen maar! Robin en ik hadden heel eventjes rondgelopen en besloten toen even op een terrasje iets te drinken en te eten. Het tentje zit tegenover de H&M en het personeel is heel vriendelijk en het eten goed. Hier zijn we ook de rest van de week vaker terug gekomen. Na een hapje en drankje zijn we verder gelopen tussen al de dure winkels zoals Chanel en Prada viel mijn oog op een prachtig gebouw. Robin herkende het we liepen erheen. Het prachtige gebouw was een oud paleis van Sisi en zat nu een museum in. Robin zei dat het heel leuk was en we gingen er naar binnen. Ik vond het heel mooi en interessant. ( je krijgt trouwens als student super veel korting op dingen) Eerst kreeg je servies dit gedeelte vond ik na het 10de setje niet meer zo interessant maar toen werd het leuk, Ze gingen vertellen over het leven van Sisi en kregen toen een aantal kamers te zien. Het leven van Sisi vond ik trouwens een heel interessant verhaal. En de kamers waren prachtig! Je mocht er helaas geen foto’s maken.  Toen het klaar was zijn we in het park wat er bij hoort gaan lopen. Daarna gingen we naar de bibliotheek. Ik hoor het je denken een bibliotheek? Maar ken je die scene van Belle en het beest, waarin ze dansen in een bibliotheek zo zag het er daar ook uit. Prachtig! Het is even zoeken maar zeker de moeite waard.

532aa539b8e99d2a9f9ca30d9eed10e4

76005f83ca951fbf51bbb89579b3dfe8

85609a1ef4088a5f63a5727daeb77760

d3cb970173ca37e122de25560608f762

000064d594bd2a9ecfe40fa7c8d3ac37

Daarna was het al rond 6 uur en besloten we terug te gaan naar het hotel om wat te eten. Toen we aankwamen in het hotel zeiden ze dat ze niks hadden. Toen zijn we in de straten gaan kijken van ons hotel en vonden we een klein tentje hier hebben we een mixed grill op. En zijn toen terug gegaan naar het hotel om te douchen en daarna slapen we waren alle twee moe, we waren ook al om 3 uur snachts wakker.  Maar we vonden dat we voor een eerste dag nog veel hadden gedaan. We besloten voor de volgende dag naar Schonbrunn te gaan het paleis van Sisi hier was ik heel benieuwd naar.

Dag 2:

De volgende dag na een goed ontbijt  ( ze hadden zalm bij het ontbijt en brie en roerei etc. Niks te klagen dus) gingen we naar Schonbrunn ik had hier al veel over gehoord dat het mooi was en vooral groot. Maar toen ik er aan kwam schrok ik nog zo groot had ik niet verwacht. Je vroeg je gewoon af wat ze met al die ruimte moesten vroeger en de tuin was ook gigantisch. Ik heb met open mond naar al het moois staan kijken het is prachtig! We besloten eerst een rondje door de tuin te lopen ( nouja tuin kun je het niet noemen zo groot) op de berg was een tentje en daar wilde we iets gaan drinken en daarna terug lopen om de tour door het paleis te doen. Elke stap die ik zette werd alles groter en groter en mooier en mooier. Toen gingen we een kaartje halen, daarop stond een tijd, We konden er om half 2 in, Dus we besloten dan eerst maar iets te eten. We namen een tosti,  en toen we daarmee klaar waren konden we erin. Het was prachtig! Super mooi! . Hier mocht je geen foto’s maken je moest je tas dan ook afgeven dit deden wij netjes maar toen wij binnen kwamen. Zagen we allemaal mensen met cameras. Wil de binnenkant zien op de Facebook van Schonbrunn staan een aantal foto’s.  Robin was er ook nooit binnen geweest en vond het ook mooi. Als je naar Wenen gaat dan mag je dit zeker niet missen. Daarna gingen we naar Prater een pretpark waar je gratis in mag en alleen voor de attracties hoeft  te betalen. Na een dagje Schonbrunn was dit niet meer zo interessant maar leuk om gelopen te hebben.  We zijn alleen in het reuzenrad geweest. Daarna gingen we weer terug naar het centrum om iets te eten en daarna weer na bed.  We gingen elke dag om 10 uur de deur uit en kwamen elke dag om 10 uur weer terug.

81b804696668a868f2e45e47e32336a4

8936273af8320b993e75c2903c3e2abd

3a8bb6539368c98192ea7fbf46dc735c

6b0af747f5b4260a2897ec3527e47861

Dag3:
Op dag drie zijn we gaan winkelen. Wenen is niet een shopstad daarvoor moet je meer naar Londen gaan. Maar er zaten wel paar leuke winkels zoals Forever21, Mango,Zara & H&M dat waren wel de winkels die mijn het meeste aanspraken. Tussen het winkelen hebben we nog Starbucks gedronken en op terrasjes gezeten. Toen zijn we nog naar een kerk geweest met een lift erin en een hele enge steiger ik heb geen hoogtevrees maar die steiger beweegde nogal. Ik was blij toen ik weer beneden was.  Toen was de dag al ver voorbij we besloten om in wat kleine gezellige steegjes een tentje te zoeken waar we konden eten. Heel grappig. Robin wilde graag naar de apres-ski bar in de stad. En drie keer raden waar wij plotseling tegen aanliepen. De apres-ski bar genaamd Bettle – Alm ging pas om 9 uur open maar daarna zat een tentje die al wel open was. We keken op de kaart en het sprak ons wel aan. We hebben die avond heerlijk gegeten. We moesten alleen even kiezen of we naar de bar wilde of naar de uitkijk toren. We besloten het laatste te doen. Maar toen we daar aankwamen moesten we door een heel donker park. Ik voelde me niet op me gemak en we besloten samen om terug te gaan naar het hotel en de toren de volgende dag te doen.

fa5f766239814f44809d95a5ebb837f2

Ik heb gewinkeld bij H&M, waar ik het tijgerprint shirtje van heb. Deze zag ik laatst bij Manon van Femme en wilde hem ook graag hebben.
Toen zijn we naar de Forever21 gegaan dat viel een beetje tegen want ik wilde al wat winterkleren en dat hadden ze nog niet echt. Ik kocht het mint kleurige jurkje, en crème bloesje en een oudroze bloesje. Deze heb ik van H&M in het het mintgroen en ik vind hem super fijn.

Dag 4:

Dit was helaas onze laatste dag. We besloten om 9 uur op te staan te ontbijten daarna in te pakken en dan naar de toren te gaan.  We hebben in de toren iets gedronken en foto’s gemaakt. Toen zijn we nog even het centrum in gegaan. Even rondgelopen en toen moesten we onze koffer in het hotel ophalen en terug met de trein naar het vliegveld. Daar hadden we weer in gecheckt en we gingen richtig de gate. Toen kwam ik onderweg nog een Victoria Secret tegen. Ik vond heel veel dingen duur en de meeste bodymist had ik al. Ik kocht 2 parfums die ik lekker vond ruiken en daarna gingen we naar de gate en vlogen we helaas weer terug.

d9be945d09e89db7a5487a96497ec472

161b4b5028633b090e2793aa94178a78

9479fb3c535e7dcf89dbeb1af2877ef9

Ik vond Wenen super mooi! de mooiste stad die ik ooit heb gezien. Ik raad het zeker aan iedereen.
Ik vond het jammer dat we weer naar huis moesten, als we nog 2 dagen konden blijven was dat voor mij zeker geen straf geweest. Ik hoop dat jullie dit verslag leuk vonden.
Tot volgende week!

liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *